Om FISKEguiden

Danmark har fået en ny instruktiv programserie om lystfiskeri.


FISKEguiden er en serie gratis fiskeprogrammer, der kan inspirere og hjælpe dig med at blive en dygtigere lystfisker. Programmerne har fokus på instruktion og er primært tiltænkt nybegyndere i alle aldre.

 

FISKEguiden produceres af Danmarks mest erfarne, når det gælder at stå bagved eller foran et filmkamera, når der skal fiskes og forklares. Niels Vestergaard er en anerkendt fotograf og filmmager, og han står bag mere end 35 fiskefilm udgivet på DVD og Video-on-Demand. Gordon har bl.a. medvirket i DR programmerne Storrygeren, Nak & Æd og Fiskemissionen såvel som King Fishers på National Geographic Channel.


FISKEguiden er Niels og Gordons idé og koncept, men er kun blevet realiseret pga. finansiel støtte i form af sponsorater fra Danmarks Sportsfiskerforbund, Fishing Zealand samt grejbranchen: Abu Garcia, Powerbait, Gulp Alive, Rapala, Shimano, Westin, Savage Gear, Prologic, Garmin og Geoff Anderson. Niels og Gordon samt alle sponsorerne har en interesse i, at være med til at inspirere nye lystfiskere samtidig med, at vi lærer dem teknikker, og hvordan man bør opføre sig som lystfisker. Disse sponsorater betyder, at programmerne er tilgængelige for alle og kan ses gratis online.


FISKEguiden vil byde på et mix af inspirerende praktisk fiskeri og alt det basale i forhold til valg af krogtyper, stænger, liner, hjul, agn, forfang og teknikker. Vi vil gå helt i dybden og forklare alt fra bunden og vise grejet, knuderne teknikkerne osv. Ikke bare ved snak, men også ved praktisk fiskeri – og ikke mindst fangster.

Regler for fiskeriet såsom fredningstider, mindstemål osv. bliver gennemgået for de forskelige arter, og der bliver lagt stor vægt på etik, god stil og bæredygtigt lystfiskeri.

  

FISKEguiden publiceres via Danmarks Sportsfiskerforbunds YouTube kanal, og herfra kan programmerne efterfølgende indlejres på alt fra hjemmesider, blogs, facebook osv.

Herfra skal der lyde en opfordring til alle fiskeforums og medier, grejbutikker, bloggere osv. til at indlejre de enkelte afsnit på deres websites og dele filmene, hvor det måtte være relevant. På denne måde kan vi sammen sprede viden om fisketeknikkerne og god stil ved fiskevandene over de næste mange år.

 

Du er meget velkommen til at sende os ris og ros på gordon@megalops.dk eller info@salar.dk


Knæk & Bræk derude